Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatbrevet

Du är en mycket sjuk människa
Hur är det fatt inne i ditt huvud
Det har brunnit där eller

Du förstör naturen
krigar med glädje
och du har ett äckligt
leende på dina feta läppar när jag ser dig på tv

Du tror att du bestämmer över
vem som ska leva och vem som ska dö
Du är ju totalt rubbad

Tappade din mor dig i golvet med
huvudet före när du var liten eller

En vän till mig sa att hon beundrar faktiskt dig
Hon anser nämligen att
om man har så liten trasig hjärna som du
så borde man inte kunna stå, gå och tala
eller liknande man borde endast kunna ligga ner

Hon har så rätt

Hur kan en sådan liten skit som du tro att
du har rätt att styra och ställa
och du tror att du har Gud på din sida
Nej, nej, nej…inte en chans

Gud lämnar ingen sägs det
men dig har han lämnat
annars hade du inte varit som du är

Var du hamnar efter ditt liv på
jorden vet jag ju inte
men det finns ingen plats som
skulle vara illa nog för dig

Det är konstigt att inte din mors kropp
stötte ut dig när du var ett foster
Du har ju ett allvarligt fel
du är död i hjärnan
och död i hjärtat

Hur kan du göra som du gör
Gör oss alla en tjänst och ta ditt liv
Jag orkar nästan inte skriva ner min vrede
Jag gråter när jag ser på tv vad du
har gjort och vad du gör

Att du har en fru är för mig ofattbart
Hur f.. kan någon ta i dig av kärlek

Hur kan någon vara dig så nära
överhuvudtaget utan att frestas
att försöka avliva dig

Jag känner äckel, mår illa, vill kräkas

Jag hoppas, att du får lida en dag för om någon
ska lida så är det du

Hoppas du får känna på riktig rädsla en dag
Riktig ångest, känna dig riktigt ensam och rädd

Jag tror det är min högsta önskan
och jag hoppas att den slår in




Övriga genrer av Therés
Läst 335 gånger
Publicerad 2005-10-05 07:58



Bookmark and Share


  Lisa
Intressant, utan att ha sett kommentaren nedan tänke jag också på Bush. Funderar över hur mycket vi påverkas av medierna. Det kanske är Helge Fossmo du skriver om? Eller Ulf Ekman?

Texten genomsyras av hat, så mycket att det nästan är obehaglig att läsa. Bra förmedlat! Texten har också ett inre driv som pushar mig framåt mot slutet av texten. Funderar på hur, varför det känns så. Kanske för att du ibland "dragit över" en mening ned i nästa stycke? Vet inte om det är medvetet, eller om det blivit så bara i detta fönster? Exempelvis
"så borde man inte kunna stå, gå och tala
eller liknande man borde endast kunna ligga ner".
Det får mig att skippa vissa pauser. Inrtessant effekt! Bra knep!

I "Hur f.. kan någon ta i dej av kärlek" skriver du också plötsligt "dej" istället för "dig", som du använder i övriga texten. Inkonsekvent, tycker jag.

Om du vill kan du rätta till två stavfel:
I tredje stycket "vems om ska dö"
I tionde stycket "Du har ju ett alvarligt fel"

/Lisa
2005-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!