Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnatt

Du ljuva sommardoft
som roa vill ett slag
du böljar över fälten
när natten blir till dag

Du varma sommarregn
som stilla droppar ner
du väcker livets nerv
åt allting som vi ser

Du vita sommarmoln
som färdas i det blå
du föder vackra bilder
som kärlek kan förstå

Du varma sommarstråle
som sprider härligt ljus
du glittrar över vatten
till vindars sköna sus

Du sköna sommarvisa
kom sjung mig till ro
du spelar så vackert
där själen har sitt bo

Du glada sommarbarn
med vänskap i din hand
du ger av öppen glädje
i lek på fjärran strand

Du rosa sommarblomma
så vacker som en brud
du dansar över ängarna
i midsommarens skrud

Du svala sommarnatt
som dagarna förlåter
du är själens hjälte
när drömmarna gråter

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 712 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-05 12:22



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Fina och varma ord, melodisk läsning!
2009-08-05

  Erik L
Kul att hitta dig här. Du skriver på klassiskt vis med verser och rim och jag tycker att du gör det bra. Jag ser att du har hittat en form som passar dig och dina dikter har en genomgående ton.
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO