Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En äkta ros

Du maskros där i gräset
med färg så härligt gul
För vissa är du vacker
en del ser dig som ful

Du sprider dina frön
som blomblad i vinden
De flyger enkelt bort
som kyssar på kinden

Din kärlek är så stark
kan leva utan vatten
Du lyser med din glädje
som stjärnljus i natten

Din styrka är oändlig
kan växa genom sten
Din blomma så vacker
känns så mjuk och len

På ängen är du ogräs
och får ej någon prins
I korgen på mitt bord
det sötaste som finns

Du maskros där på ängen
sprid ditt ljus på färden
Vi plockar dig så gärna
till kärleken i världen

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 703 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-05 12:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ljuvlig.
2010-11-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Sant! En färgklick
som vi borde sälja
till Sydamerika, när
sydamerikaner kom
hit och såg vår julstjärnor
sa de, har ni ogräs på
bordet, hos oss växer
de så där. Kan dom så
varför skulle inte vi
kunna... Solstrålen
från Sweden... Vore
väl nått gott... Jag
hoppas att jag ett frö
någonstans har sått...
2009-10-22

    Tea Alex
Spännande text som går att tolka på många sätt. Tycker också om maskrosor! :)
2009-10-19

  Berit Robin Lagerholm VIP
En ljuvligt fin dikt om den fina maskrosen.
Skönjer många bottnar.
2009-10-16

    tehdog
oj. riktigt snygg faktiskt. De två avslutande styckena tillhör mina favoriter. Myskänsla över hela dikten. Bra! :-)
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO