Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelskrämma


Bland korn som såddes i dagar av misstro
jag vakar en osynlig börda
Likt marken förtärs av obotlig sorg
jag reses i högmodets vörda

På åkrar och slätter i huvudhärds prakt
Ur slagfältets skörda jag sovra
agn ifrån vete, frö ifrån mask
för kommande tidebarn kovra

De söner som föds i skuggan av Sion
förkastas vid uppkomst välsigna
Bönder i ledstjärnas livslögn bestå
i väntan på frälsarens pina

En kråkfågel okuvligt pryder min krona
I stånd manifest av min makt
Fredsvän av byke i enighets fall
föröda i faderligt förakt

Skapad av dig och de dina i hätskhet
I morgonens dimma jag står
Omsluter världen i trasighets klädnad
Jag ser och förhärskar, består




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 1128 gånger
Publicerad 2005-10-05 14:27



Bookmark and Share


  Nichlas
Tycker om dina ordval ! Föder dikten med skönhet och djup =D
2005-10-17

    Hades Is Rising
Ja, den är sjukt bra.
Piskar skiten ur mina jävla barnramsor. :)
Helt klart värd en tia och det även utan ingressen.
2005-10-07

  madinsane
danIEl.. ju..
2005-10-06

  madinsane
ja, detta var ren och skär fröjd för ögat.. och sinnet.
en oerhört vacker skapelse.
och ja, jag får väl använda slitna uttryck [de andra gör ju det]
genomtänkt.. absolut.
go danile..
OCH hades :)
2005-10-06

    Hades Is Rising
Tyckte detta var jävligt välskrivet och genomtänkt! Tack!
2005-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP