Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nattflyets mumlande vaggsång


mardrömslikt men skyggt (att somna till)


Nattens vila väntar den som får
vila i en stjärnförvillad molnstod
drunkna i en drakes vilda ormblod
i reptilförundrans hatspår

mardrömslik är verklighetens nu
månen skuggar ljuset under vingen
talar om en man som sägs som ingen
byter skinn och ömsar namn du

vingförsedda ödla under flykt
stumnad bort i kropppens sista sömnad
fjäril lättar skallöst puppan lämnad
i förfäran ännu nattskyggt





Fri vers av halmstrå
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-07 23:10



Bookmark and Share


  Jaseph
hemlighetsfullt
2009-08-12

  Nanna X
du kan verkligen fånga stämningar du, här var det hopkokt nattfly & dröm, "ömsar namn" är ett underbart uttryck
2009-08-09

  korpfjäder
märklig ramsa, funderar över nattflyets språkliga musik...
2009-08-07

    papillon
Jag har suttit på altanen och läst svensk poesi och blivit missmodig över hur blodfattig den till stora delar är -
så går jag in och det har brakat till i datorn - "mardrömslikt men skyggt" - mycket kan man säga om denna text men den lider sannerligen varken av blodbrist eller språkkänsla. Applåder!
2009-08-07
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå