Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är gammal, du är ung

Under månen sitter vi under samma fönster

och vinden, den som blåser in och är kall,
är lika sträv mot din mjuka hud

som mot min åldrande



Jag kan inte bestämma mig
för om du är vacker för att du är så orörd,
eller för att du är du


Kanske är du inte så orörd som jag vill tro
Kanske har de redan hunnit förstöra dig,
jag vet att det kommer hända i alla fall

om inte nu, så nån dag



och här under månen älskar jag dig
och vill inte att världen ska se dig
vill inte att världen ska ta dig

och du vill ut i världen för att du tror att den kommer göra dig gott


Jag vet inte vad jag ska tänka,
om att du inte är så gammal
jag vet inte om jag längre,
orkar tänka




Fri vers av amarcord
Läst 459 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-08-07 23:49



Bookmark and Share


    mik mikelson
tycker den är vacker
2009-10-02

  Ulf Lagerholm
en mild moders ande i älskarinnas kropp, det är nog den "arkitekturen" var man skulle må bra att omges av, jag inbillar mig att även den motsatta ordningen, dvs att en mild faders ande i älskarens kropp torde vara lika livgivande för kvinnan

det är ju också så att en ung människas själ mycket väl kan omfattas av ovanstående resonemang
2009-08-08

  Popcorntankar
Tänkvärd och

"här under månen älskar jag dig
och vill inte att världen ska se dig
vill inte att världen ska ta dig"

var strålande!
2009-08-08

  ramlar
himla bra!
2009-08-07
  > Nästa text
< Föregående

amarcord
amarcord