Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror inte på livet förrän jag ser det i verkligheten.

Minns du,
dagarna fyllda utav hetta.
När flugorna törstade och dog,
torkade och sprack,
på fönsterbläcket.
Minns du, fjärilsvingarna och
färgflagorna.
Den tunga timvisaren och
jungfrusjälarna på väggen.

Kvinnan i fönstret
som aldrig sov.

Minns du,
vattentunnan,
den avgrundsdjupa.
Där himlen och molnen
turades om att spegla sig i ytan.
Där orädda flygfän förlorade sina liv och
högfärdiga skräddare överlevde.

Främlingen på vägen
som aldrig kom.

Minns du kvällarna
dom eviga
när solen brände grantopparna
och tallarna brann.
Dörrhandtagen som rostade
och blommorna som led.
Soluret som blekte tiden
och sekunderna som försvann.

Minns du?












































Fri vers av Maria Natasja
Läst 404 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-08-10 19:11



Bookmark and Share


  micke marin
Mycket bra ! Rubriken är ju så självklar :) och sen kommer din beskrivning av livet som alla kan ta till sig...
En glädjedikt tycker jag, det goda finns ju där skriver du...
2009-08-15

    Ling
Du har fångat något jag velat fånga, men inte lyckats. Jag minns, kanske inte samma bilder som du, men det är ändå samma. Älskar uttrycket högfärdiga skräddare! Det bästa du skrivit, enligt mig.
2009-08-11

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!! TACK!!!
2009-08-10

  Ingmar Hård VIP
du ÄR ju förfaen bra!
Så många ordvändningar som är unikt dina.
2009-08-10

    Herr Ångest
Snygga formuleringar med en mörk underton som liksom kryper upp intill en o skrämmer skiten ur en..
helt enkelt.. skitbra skrivet!
2009-08-10

  torbjörn j.
Somliga lever där, somliga dör där. Somliga föds där också, jag tänker på myggj-vlarna. I alla hänseenden ett riktigt vattenhål den där regntunnan.

Väldigt fin dikt. Tycker alltid särskilt mycket om när du angriper på det här sättet. Tonen. Ödmjukheten.
2009-08-10

  mayhem and order
Jag tycker om.
2009-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja