Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.

 

 




Håtö, Håtö

 

drar en vals för mig själv
i skymningen

de kvällsvåta brädorna
svalkar
smeker det ömma

som balsam för hälen



.



i det stilla vågkruset
ser jag min kropp

rör sig som gummi   som
läckolja på ytan


en lustig syn -
besynnerlig!



det är sådana bilder
som ibland kan få mig att
drömma om oägda talanger



.



jag går inte ut på trampolinen
och känner med tårna

men om jag hukar mig
kan jag se mot horisonten   att
måsarna har legat där

alldeles nyligen



.



och storfärjan brinner i farleden

där   om någonstans
vet man väl konsten att dansa



.



ute på flytbryggan skriker
en tärna   förtvivlat
men utan att avlägsna sig när
jag kommer för nära


juvenila fåglar har alltid
tyckts mig särskilt
intressanta att studera



stackars krake



.



mina gamla tretorn sover i farstun
en välförtjänt sista sömn

förbrukad är du som fotdon
när du inte längre
klarar av att hålla tätt



.



en personlig favorit bland arter
så märkligt irrationell
är och lär så förbli   storskarven




.



om en stund är svallvågorna här

jag kastar en sten mot bojen
sedan vänder jag hemåt

 




Fri vers av torbjörn j.
Läst 429 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-10 22:46



Bookmark and Share


  Espie
Long time no see! : )
Den här tycker jag om, du skriver en värld, överför stämningen in i mig, tar med mig i din perception, reflexionerna följer naturligt ur den...
2009-10-08

  kollrigheter
Du får på tok för lite respons på det du skriver. Gå nu inte och få för dig att det någonstans kanske inte är speciellt läsbart bara därför. Hade jag varit lite mera begåvad hade jag gett dig kritik som du har gjort dig förtjänt av, men tyvärr är jag inte så duktig. Det som sporrar mig att skriva ändå är att jag verkligen ser engagemanget och hur du försöker. Jag känner igen det så väl, och det syns. Fortsätt försöka utvecklas, hela tiden, var du än befinner dig eller vad du än når för mål.

Om just den här kan jag säga att jag, precis som Melona, uppskattar bilderna och det suggestiva. Keep on rockin'!
2009-08-21

    Melona
tack för en fin och bildrik resa.
intressant. ska tänka en stund!
2009-08-13
  > Nästa text
< Föregående

torbjörn j.
torbjörn j.