Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är jag så underlig

Det är så svårt att hitta någon att dela mina tankar med
svårt att hitta någon som förstår sig på mig

Är jag verkligen så underlig i era ögon?

Snart finns det inga
\"riktiga\" och \"levande\" människor kvar här

Alla är konstlade, formade likadant
och fy för den som inte hänger med

Att inte vara likadan som alla andra,
att sticka ut lite, att gå sin egen väg,
att hålla fast vid sina äkta och innersta känslor och
att tycka lite ”annorlunda”
anser jag är just det fantastiska
med människan
men nu verkar det som om det
är ett stort fel som man måste rätta till?

Det finns tydligen någon bok
där det står vad som är rätt och fel
Vi får veta hur vi ska se ut,
unga flickor svälter sig nu (en del till döds)
och pojkar häver i sig farliga medel
för att bygga upp muskler till perfekt kropp och
i vissa fall är det pojkar som har ätstörningar
och flickor som bygger upp sin kropp
med hjälp av otillåtna medel.

Träna är nyttigt,
man mår bra av att träna men lagom är alltid bäst.
Man mår INTE bra av att hårdträna
samtidigt som man inte får i sig den näring som man behöver.

Ni duger som ni är, varje människa är unik.
Visa folk vad du har i skallen i första hand.

Det första man ser när man möter en människa är...
snygg eller ful (en smaksak) och
kroppens storlek (lång, kort, smal, tjock)
Man ser personens hållning, gångsättet,
kroppsspråket osv.
Det måste jag förståss hålla med om

Men kroppen blir efter ett samtal totalt oviktig.
DU är unik och du är just så som du ska vara!
Du är du och det är ju kanon.

Det är ju den tiden i ert liv då ni unga ska ha kul.
Ha kul!

Vi kan också läsa i boken vad vi ska göra,
ja, inga kul tips som man kan välja på inte,
utan vad som är INNE att göra just nu alltså,
vilka färger vi ska tycka om just nu osv.
Gud!
Ska alla vara likadana och tycka likadant?

Själv får jag nästan skäll för att jag hatar
en viss typ av färgen lila, för den är ju så inne
skiter väl jag i...den är verkligen ful för mig
och JAG älskar Gult, Brunt, Mörkgrönt, Blått och Orange
och jag tänker f.. inte be om ursäkt för det.

Ska jag ha prylar, kläder och färger som
jag vantrivs med för att det är inne just nu
Aldrig!

Vi läser noga i vår bok
och får så veta hur vi ska leva våra liv
Nästan alla har tydligen denna bok hemma
och följer den till punkt och pricka

Jag har bläddrat i den också
men nu har jag i alla fall slängt
in den i elden i kökskaminen
och jag tänker ALDRIG skaffa mej en ny




Övriga genrer av Therés
Läst 372 gånger
Publicerad 2005-10-06 00:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ypperligt skrivet.
Det är rätt att göra uppror!
2008-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!