Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖSTERLENPÄRLAN


Norra skolan, ett ypperligt viste;
fågelkvitter, en vilsam känsla.
Blomflugor `en masse´,
ett snabbt bortflyende gissel.

Jag sitter på balkongen
ser och hör mäktigt skånehav,
det skänker en njutbar känsla,
en känsla ack så skön.

I det fagra Brantevik
med sädesfält bakom sig
och Östersjö i front
- en yndig bygd.




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 639 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-11 11:03



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Oh, Österlen!
Där ljuset smeker ögat.
Där lugnet råder.
Dit man vallfärdar.
2012-03-23

  Bodil Sandberg VIP
En underbar dikt Nils..måleriskt varmt snyggt
2009-08-11

  Lena K Nilsson VIP
Härligt! Som en hälsning från mina barndomstrakter... :-)
2009-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors