Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var bara tvungen att citera denna vackra tankeställare.


Annorlunda - av Lennart Hellsing (krakel spektakel)

I Annorlunda
där är fyrkanter runda
där har ringar fyra kanter
där är glasbitar diamanter
där har de flintskalliga lockar
där niger pojkar, flickor bockar
men annars är det mesta bara
som det brukar vara.

I Annorlunda
där kan man se och blunda
där är fula flickor sköna
där är röda rosor gröna
där skiner solen hela natten
där kan man torka sig i vatten
men annars är det mesta bara
som det brukar vara.

I Annorlunda
där är det sjuka sunda
där är alla gubbar unga
där är bomullstussar tunga
där betar bilarna på ängen
där seglar båtarna i sängen,
men annars är det mesta bara
som det brukar vara

I Annorlunda
där är djupa sjöar grunda
där är alla kurvor raka
där kallas framåt för tillbaka
där får man pengar när man handlar
där kallas russinen för mandlar,
men annars är allt bara
som det brukar vara




Fri vers av Burre
Läst 12183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-13 20:42



Bookmark and Share


  objekt3
tackar.
2018-01-04

  genni VIP
Älskar kanske är väl stark, men jag tycker mycket om Lennart Hellsings böcker. Läste alltid dessa för mina barn när de var små.
2014-08-05

  Junitvillingen
Mindes delvis denna härliga tankeställare, men så glad att få läsa hela nu. Han var en sann ordkonstnär herr Hellsing!;-))
2009-09-02

  Ordregnspoeten
Det här är skojigt. Jag gillar det här. Tack för påminnelsen!
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Burre