Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Formen är en annan bunden av minnen


Spyr i rännsten bittert rött


Staden rinner avgassvart i själen
lägger sumpsvart sot i glas
kallar ruset för kalas
krälar orm som krossas under hälen

stenar ropar minnesgoda ramsor
spyr i rännsten bittert rött
hemma sover satan sött
sliter barn i drömmens sista slamsor

ut ur tysta gränders grav
flammar dödens djupa hav

tomt och ödsligt ändå allt
horans liv, men tusenfalt




Fri vers av halmstrå
Läst 462 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-15 15:02



Bookmark and Share


    papillon
Första strofen älskar jag de andra berör nig mindre- jag är riktigt ur form , fick akut hjärtsvikt när jag skrappade ett källargolv. Det var mitt eget fel, slarvat med medicinerna men jädrans jobbigt.
Bättre nu men lite tagen, prognosen på sikt är inte särskilt lysande.
2009-08-16

  korpfjäder
smärtsamt budskap i vackert språk
och formen - som vanligt din egen.
2009-08-15

  Nanna X
vilket språk vi har med så många ä och ö som kan uttrycka sötma och smårta, och så väl du brukar dem!
2009-08-15
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå