Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggen

Min lilla nya rädda kisse

En av mina katter (Taggen)
sticker all världens väg när någon kommer nära.

När det blir något oväntat ljud
eller när hon tror att det är fara på gång.
Alltid tror hon det tyvärr.

Jag har vaknat, men ligger kvar och blundar.
Allt är tyst i huset.
Hundarna sover, alla katterna sover,
burfåglarna sover visst också ännu (dom är tysta i alla fall)

När jag ligger där och blundar
och lyssnar i tystnaden så känner jag att
jag har en katt som sover på min mage.
Den andas tungt, lugnt och tryggt.

Jag lyfter huvudet och kikar sömnigt efter vem det är.
Två stora ögon tittar på mig och så börjar hon spinna.
Lilla Taggen, på min mage!?

Jag kliar henne lite försiktigt under hakan
och hon ligger fortfarande lugnt kvar.

Min tanke är att,
vi fixar ju det här jag och du, Taggen.
Du ska inte alltid vara så rädd och ängslig.

Så, hostar jag till…(jäkla rökning)…Vips,
så far hon iväg och ner in under sängen.

Jag lockar och pratar lugnt med henne men
hon har bestämt sig för att stanna kvar under sängen.

Jag klär på mig och lämnar sovrummet
för att gå ner och göra morgonkaffe.

Jag tänker att det var ju en bra början i alla fall
och vi behöver nog bara lite mer tid än normalt
för att du ska lita på mig...



Taggen blev nu aldrig någon knäkatt,
okej - alla kan ju inte vara det




Prosa (Novell) av Therés
Läst 348 gånger
Publicerad 2005-10-06 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!