Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm säger att jag är ful

Stockholm säger att jag är ful.

Jag går på asfalten, nedsliten av fotsulor.

 

Världen är stor, större än mina fötter.

Vägen är bred, bredare än mina höfter.

 

Jag går på asfalten, sliter den med mina fotsulor.

Stockholm säger att jag är ful.

"Men jag är också en invånare av jorden!" skriker jag.

"Jag är också byggd av kött och blod och grå korn av stjärndamm."

 

Stockholm svarar inte.

 

Världen är för stor, för stor för oss som blommar och dör.

Vägen är för bred, för bred för oss överkörda igelkottar.

 

Jag går på asfalten, där så många gått förut.

Stockholm säger att hela världen är öppen.

 

Men varför står du bara där? Va?

Säger stockholm.

 

 

tyst.




Fri vers av HerrGlad
Läst 401 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-08-18 00:57



Bookmark and Share


  soulmate_
Inte bara korn, hela du är stjärndamm. Det är egentligen det som betyder någonting, endast det. Att vi ser.
2009-11-09

    blomsternätter
gillar!
2009-08-31

  Moa Paulsson
jag kommer aldrig att vara hemma i stockholm.
jag vet inte, men jag tror att göteborg är trevligare.
göteborg är en sådan som viskar snälla saker i mörkret medan stockholm kastar sten.

okej, jag ska försöka säga något konstruktivt och viktigt.
jag gillar de små upprepningarna,
jag tycker om metaforerna och de utstickande spretmeningarna,
och jag älskar alltihop.

nej, jag är usel på kritik, men jag hoppas att du förstår vad jag menar.
puss.
2009-08-18

  Catharina Edin VIP
Nej, så får du inte känna - kom till Södermalm och strunta i city - här är du fin!!!
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

HerrGlad
HerrGlad