Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har träffat ett av mina barn, hon omhändertogs för tretton år sedan och det är första gången vi ser varandra på just tretton år...


Min mun i ditt ansikte (och jag älskar dig)


Två gängliga ben
min mun i ett okänt ansikte
de blå ögonen

mina tårar ogråtna
flödar bäckvarmt
sommarvakan brister

när vi drunknar har vi inga minnen
men vet andetag
doftar samma djup

där navelsträngar samlar nåd
och domen aldrig utsagd
växer mil av kärlek

och dotterordet växer
dina läppar
formar redan det jag längtat

när du vaggar
mammaljud mot gommen
och vi vilar händer

i varandra











Fri vers av halmstrå
Läst 427 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-08-20 11:58



Bookmark and Share


  JohannaCarlsson
Vacker. Kärleken genomlyser hela texten.
Riktigt bra.
2010-03-11

  Miss Mod
Oerhört stark, finns inget att säga bara att tänka.
2009-08-21

    papillon
Otroligt välformulerat om något obeskrivbart! Och första strofens huvudfoting är fullständigt betagande!
2009-08-20

  Betlehemsstjärnan VIP
oj oj oj...berörande ända in i själen. Varje liten bokstav, mening, förmedlar allt. Gripande... och vackert!!!/B
2009-08-20

  Ärkeängelen Michael
Har inte gråtit på ett par år, har inga kvar trodde jag...

Har inte träffat mina små änglar i Norge på 3 år..

Jag skickar en varsin skyddsängel till eder...
2009-08-20

  © anakreon VIP
Det allra viktigaste nu är att hon med de två gängliga benen får läsa detta. Ingenting får komma i vägen för detta.
Varm kram
Carl-Erik
2009-08-20

  Gunnar Odhner
fint förmedlad upplevelse, rörande.
2009-08-20

  Nanna X
Å gud, jag gråter så. Dotterord och mammaljud. Du är en fantastisk poet och säkert en väldig kärleksfull mamma. Min dotter är femton, jag får ha henne varannan vecka och är så tacksam för det.
2009-08-20

  Aquila
Oj, vad vackert du beskriver detta möte. Underbar läsning!
2009-08-20

    resilient
så fint.
2009-08-20

    Johanna Ljunggren
God... jag far tarar i ogonen. Oerhort starkt och fruktansvart vackert skilldrat om ett amnde som beror allt for manga.

Ta hand om dig!

*varma kramar*
2009-08-20

  blaite
Grymt vackert..
2009-08-20

  Inkarasilas
Jaha och nu tjuter jag med. Fyj fan så fint. Dikt & verklighet. Klart slut.
2009-08-20
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå