Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min son

Plötsligt tar du ett kliv
Nu börjar ditt spännande liv

Ditt första steg bort
Så liten knubbig och kort

Släpper din hand
Sakta bryts vårt band

Ser dig traska på
Ensam du nu kan stå

Tapper, stolt med mod
Må din vandring bli god

Med leendet så stort
Spring inte för fort

Du måste hinna se
Allt vackert ett liv kan ge

Med oro i mitt bröst
Sprucken är min röst

Tänker...hur ska det gå
All lycka må du få

Men många år till
Ja så länge som du vill
så finns jag här för dig
när du behöver mig

Men jag förstår så väl
att du och din själ
ska ut i vida världen
Lycka till på färden

Du lille store man
Snart nästan allt du kan
Jag ger dig hjälp på vägen
Finns för dig i alla lägen

Så flygfärdig en dag
och då hoppas jag
Att så länge som jag finns
Adressen hem du minns

Inte ofta men ibland
Vill vi få trycka din hand
Ett lyckligt liv i många år
Hoppas, önskar jag du får

Nu i kväll, knytet i min famn
Tyst jag viskar ditt namn
Snart är du stor
Vem vet då var du bor

Om något inte går din väg
kom hem, ring och säg
Jag lyssnar och finns
Alltid detta minns

När dagarna är grå
Ska göra allt för att förstå
Lyssna och ge tröst
Även med värk i mitt bröst

Då jag ser och hör
hur du mår, vad du gör
Så vill jag finnas med ändå
och inte ovetande stå

Dela med dig det du vill
Det är därför jag finns till
Många långa år
Så länge du vill du får

Liten blir stor
Jag hoppas och tror
Jag ska göra rätt
Släppa blir inte lätt


Att tro på dina val och mål
Jag lovar dig att jag tål
Höra allt ja lite till
Säg till mig allt du vill




Fri vers av Therés
Läst 603 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-10-07 15:58



Bookmark and Share


  Gunilla Karlsson
så mycket du fick med i din fina dikt!
2007-04-14

  Teresia Ridell
Precis det här skulle jag också vilja säg till mina barn. Två av dem är snart flygfärdiga, men att släppa är svårt, så svårt. Gör mer fysiskt ont än en förlossning.
Tack för din fin-fina dikt !
2005-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!