Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om självförvanskning


Så blå-grå så

Att ta till flykt
när livet vänder vinden
mot ditt ansikte
och tårar dina ögon
gör mig så ledsen så.

Sen barnsben man lär sig
att när det blåser hårt
ska man aldrig
ge sig ut på böljan blå.

I botten på flaskan
är färgen aldrig den samma.
Ena dagen svart,
andra dagen vit
och efter fyllan
lite suddigt grå.

Att ta tillflykt
till en kropp
utan huvud,
vare den av kött eller glas,
gör ens självrespekt
så ledsen så.




Fri vers av Sebastian Myrander
Läst 380 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-22 01:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sebastian Myrander
Sebastian Myrander