Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ombord.




jag tänker inte vänta mer
inte vänta på mer
eller vänta mig mer

det finns de få stunder
då man är uppfylld
och full av livet

och de fåtal som stundar
som en eld kring mitt fönster
varslar om
varslar bort
varslar varsamt
bränner ner stängsel
minnen och reflexer

och jag tänker mig ibland mig själv
som en varg iklädd lera

en pyroman med elden i mina händer
ett språng mellan galenskap och samfund

och jag frestas till att inte
och att bara

och jag kanske borde
jag kanske borde

bara
gå ombord.





Fri vers av Skosnöret
Läst 381 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-22 03:58



Bookmark and Share


  Skosnöret
Tack August. Du är en sann kommentator - vill läsa lite av din poesi och prosa. Ska bara rensa i trädgårdslandet först sen kommer jag och luktar på blommorna.
2010-06-17

  August L S
Det som slår mig först är det driv jag läser. Det är som att dikten är utropad i ett enda andetag och inte förrän i sista strofen hämtar den andan. Jag tror det är de korta raderna och upprepningarna som gör det. Snyggt.

Det ger ju ett väldigt dramatiskt sken till just beslutssituationen som dikten beskriver (tror jag). Att gå ombord eller vänta, de konsekvenser och möjligheter som det innebär, elden.

Som vanligt med dig så är den språkliga nivån hög, du uttrycker dig storartat.
2009-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret