Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur Yamis journal (73-75 septuRnus)

 


73 septuRnus

Hei, Yami! Din kusin kom på besök med sin
 
man och son idag. Du plockade fram halva din

barndom, varenda liten bil och docka. Du lekte

som om du aldrig gjort annat i livet. Och killen lekte med,

medan vi berättade varifrån du fått alla traktorer och

stjärnkrigsindianer. När sonen släckte lampan i flyghallen

föll du och mannen döda ner. När han hisnande av skratt tände, återuppsprang ni.



74 septuRnus

Idag har alla leksakerna lagt sig och sussat igen

i sina kartonger för några år framöver. Utom figuren som man aldrig

någonsin kan plocka av masken på, ty han sitter i kylskåpet

ombord på en grupp egyptiska Festis-packar från 1983.

tomt stirrandes bakom sina farofyllda drag. Du tror han är upplyst

men vad du inte tänker på, Yami, är att det är kolmörkt inne i det vita skåpet

under tiden som du inte råkar öppna för att kika på yoghurt-datumen.



75 septuRnus

Välkommen, Yami! Du har slutligen plötsligt

beställt en resa till mysteriernas tempeltätaste regioner

kring Luxors konungadal längs Nilen med flodhäst

i novambre. Fast före dess

tänker du göra ett besök i Åbo, den svenskfinländska staden

med gott om studenter, gränder och tillpå råge damlandskamp.

I bästa fall drar världens vackraste kvinna med dig upp på rummet.

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-22 22:09



Bookmark and Share


  Nanna X
Kul att journalen fortsätter, kanske gör trappan det också? jag är så nyfiken... : )
2009-08-24

  Yrre VIP
Tänkvärd, innelig text, annorlunda!
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP