Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bland änglar och jävlar och vi som bara är








och du är så
så mycket är du, bark och björk är du
stearinljus och torkad kantarell
är du, så mycket tretornstövel och ingenting

inunder
är vi, så mycket omöblerat furugolv och
grönsåpa, så många kuvert

vi aldrig iddes öppna, så är vi
du och jag, gasol och överhoppad middag
när kärlek mättade, smakade
smaka mig, för jag är ingenting
men jag är allting och jag förlorar aldrig

nerv

så är du, vattenbryn och morakniv och
så är du, älgspillning och jag kan knipa
dig mellan min femte och sjätte tå

och jag kan älska dig när ingen annan
gör och så är du,
ackord när ingen iddes höra, jag hör när
wiskey smakat ljummet och vi sitter
du och jag, vi, när alla andra gått, blås
ut

blås ut ljusen för jag kan bränna dig
inatt, jag kan, jag lovar, och så är du

rosengård eller bara grebbestad
när sommaren ändå redan har gått, vi kan
famla, vi kan ramla, leta

leta
vi kan du och jag, för vi förlorar aldrig
och så är du,
så mycket är du,


bark och björk och slan är du
och så mycket



















Fri vers av lyckeli
Läst 608 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-08-22 23:14



Bookmark and Share


  Gunnar Norrman
Ingen kan skriva så intensivt, nära, smärtsamt och ljuvligt, som Du. Jag är glad att Du vill och kan dela med dig till oss andra. Tack!
2009-08-24

  Lena Krantz VIP
Vilken härlig livsbejakande dikt...kom på mig själv med att sitta och le när jag läste!

Skönt!
2009-08-23

    resilient
vilken kärleksdikt. Att vara både Rosengård och Grebbestad, håll du fast vid honom.
2009-08-23

  Fredric
Hell Yeah! Rosengård!
2009-08-23

  Lili Samuelsson VIP
fullkomligt vansinnigt jäkla fantastisk
2009-08-22

  Elaine.S VIP
Dina ord klättrar med naturlighet och lägger sig briljerande
som en vitsippeskog i solljus. Där kan man sitta och bara vara,
och låta dofterna överfalla, snyggt som bara den!!
2009-08-22

  Betlehemsstjärnan VIP
En utav de vackraste dikter jag läst...så mycket själ så mycket hjärta och ett stort fång av vardag in i juvelkammaren...Finner inga ord mer, för du har redan fångat in mycket vad bokstäver kan skänka. Kram till dig i din lycka/B
2009-08-22

  Yrre VIP
Å så förlorade jag förmågan att inta andetag en stund, Lyckeli
fan så fan vad du är bra.
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli