Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En förunderlig sak haver hänt


Sol över rue du Pressoir

Vid ett bord har
en samling främlingar - för varandra -
börjat en religiös diskussion.
De konstaterar vi måste dö
ibland.

Tyst som en svensk tiger
smyger en märklig tjej
med en hemlighet i famnen.

Det är sol över rue du Pressoir

Och uppe vid takåsen
har någon målat
en glad - men tjock - katt.

De hemlösas hundar nickar muntert till.
Just för dagen ganska glada.

En poet blir som
lycklig för hon återser någonting
hon inte sett på mycket länge.

Tågen går och det är någon
som hinner med.

Det plingar till från en dam
som far förbi - på en cykel
som hon har lånat -

hon höjer handen
till en hälsning.

En storasyster dricker svart kaffe
ur vita koppar.

Ambulansen plockar in
en karl som råkat illa ut.
Jag tror att han ramlat i en trappa.

En vind har hittat ett löv
och sveper runt det längsmed gatan.




Fri vers av August L S
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-23 14:45



Bookmark and Share


  Elin Katten Lo VIP
Klockrent hela vägen igenom.
2009-08-24

  Elin R
Någon med fina ögon har sett,
fångat och bevarat. Och visat det för någon
som var mer hemtam
och mer blind, men som nu såg igen.
2009-08-23

    resilient
det här är vackert, men inte på ett förföriskt sätt, utan mer ystert. Jag blir glad av den.
2009-08-23
  > Nästa text
< Föregående

August L S
August L S