Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Black Sabbath hyser jag kluven smak för, fast Ozzys lyrik känns oftast tankeväckande. Gillar som helhet bäst albumet Sabbath Bloody Sabbath (1973) där de kör mer spaceigt med stråkar och synthar; i synnerhet sista stycket återkommer jag jämt till.


Av Allt Det Som Jag Håller Högst Av Allt (SångTRansponering nr 18, SPiRAL ARCHiTECT)

 

[min svenska version av "Spiral Architect"]

 


Galenskapers trollpack
säljer mig sin tid
Gudason på sin solskensfläck
skänker inre frid
Fiktionell förförelse
på en snösvart päll
Sorgen mördar Superman
Pappa grät ikväll

Av allt det som jag håller högst av allt
ser jag in i mig själv och ser min värld
och vet att den är bra
Du vet att jag ska


Århundradets övertro
- stod ej tiden still?
Separerar renheter,
ser hur barnen vill
Dödgrävare synkronerar
rymdspiral,
silverskepp på plasmahaven
styr pirat

Av allt det som jag håller högst av allt
ser jag mitt minnes sol, dess strålars liv
och känner de är bra
Du vet att jag ska


Solcellsögon övervakar,
ordinerar er
omvandlingsbar RacerRepris
Ge, ge, ge!!!
Skrattkyssande kärlek visar
8 vägval
Stadsspiralens arkitekt
gör svar du betalar

Av allt det som jag håller högst av allt
ser jag ner på min jord, dess varma spår
och vet att det går bra
Du vet att jag ska

 


[slutackord.
Ridå, applåder;
börjar spela bossa-bonus
Avbryts i omedelbar fade-out...]







Black Sabbaths [probably Ozzy Osbourne's] Original Lyrics:


"Sorcerers of madness
selling me their time
Child of God sitting in the sun
giving peace of mind
Fictional seduction
on a black-snow sky
Sadness kills the Superman
Even fathers cry

Of all the things I value most of all
I look inside myself and see my world
and know that it is good
You know that I should


Superstitious century
Didn't time go slow?
Separating sanity
watching children grow
Synchronated undertaker
Spiral skies
Silver ships on plasmic oceans
in disquise

Of all the things I value most in life
I see my memories and feel their warmth
and know that they are good
You know that I should


Watching eyes of celluloid
tell you how to live
Metaphoric motor-replay
Give, give, give!
Laughter kissing love is showing
me the way
Spiral City Architect
I build, you pay

Of all the things I value most of all
I look upon my earth and feel the warmth
and know that it is good
You know that I should."








898

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-24 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP