Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur Yamis journal (76-78 septuRnus)



76 septuRnus

Ja du, Yami!
Du trodde aldrig
att du skulle skaffa motionscykel.
Men eftersom du hellre sitter
hemma och studerar film
än far på semester, så
får du precis som astronauterna
inklämda i sin kabin
sköta de kroppsliga behoven i mindre skala -
åtminstone tills någon finner upp
hur man cyklar genom platser med filmglasögon på sig
alternativt skapar verkligheten så den oftare
blir lika förtätad och sevärd som en seriös film.


77 septuRnus

Vi ser dig, Yami, i din
verklighet. Vår verklighet ringlar sig omkring din
och igenom
din upplevelse. Du anar oss från din navkapsel, skymtar oss
i ögonvrårna svepa förbi. Vi är
andarna som din ande består av
i mer än tillräckliga doser av alla oss, skiftande.


78 septuRnus

Intressant, Yami! Ikväll drog du varsitt
tarot-kort för alla poeterna.
Du undrade vad du
bör vara medveten om
när du läser deras poesi. På de flesta
passade symbolen ännu bättre
än du ville tro på förhand.
Ändå får du bara äkta svar
om du tillräckligt starkt vill veta,
ja, att du vet vad du vill få svar på
men inte redan tror dig veta.
Om någon vill veta vad det blev
får de höra av sig privat.

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-25 23:46



Bookmark and Share


  Nanna X
Riktigt kul journal den här gången! Intressant och skrämmande upplösning av jagbilden: "Vi är andarna som din ande består av
i mer än tillräckliga doser av alla oss, skiftande". Och en bra idé att dra tarotkort för poeterna, jag kanske borde pröva?
2009-08-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP