Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har fortfarande kvar många gamla oframplockade skriftskatter. Den här skapelseberättelsen, en triptyk, var med på en utställning på ett bibliotek, där en kvinna jag kände målade mina skrivna ord och jag skrev hennes bilder.


Universums SjälvÅskådan, Första tavlan (Gudinnan innan Ordet)






I. Gudinnan innan Ordet



I begynnelsen var
tystnaden.
Gudinnan såg allting.
Men hon visste inte
vad
det var. Ingenting
särskilt fanns. Universum bara
var. Hon
undrade vad det var. Hela tiden undrade
gudinnan tyst.
Men hon kunde inte komma på
något att fråga,
ty
orden fanns inte
ännu.
Ingenting betydde
någonting.
Gudinnan visste inte ens om
att hon
var gudinnan. Hon trodde hon var allt
som var.
Och det var hon också.
Universum var hon.
Emellertid förmådde det inte
ana sig
självt. Universum
upplevde ej
att det var något. Det
insåg hon plötsligt. Och
i samma
stund fick hon
syn på sig. 

 

 

 

 

 

 

 

 
inspirerad av
"Samtal med Gud"-böckerna.
Skriven i
juni 2005
med ett o annat ord tillkommet.
Radbrytningarna är
nutida.

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-27 17:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP