Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

figuren inte nu (ScenAnvisning 1004) eller UNIVERSUM AVSTÄNGT

 




Scenen föreställer en nedsläckt tv-skärm.
In kommer en figur,
inte helt olik en korsning mellan Linus på Linjen
och Muminpappan.
Fast han kommer i sin farkost,
trots att inget program är på.
Figuren: Publiken skulle vara här någonstnas,
det skulle den ju.

Röst utanför scenen: UNIVERSUM AVSTÄNGT.
Försök annan natt!

Figuren: Det har jag redan gjort,
många gånger, men ingen har varit NU.

Röst utanför scenen: Du är den
som inte är nu.

Figuren stannar upp en stund, fundersam...
När figuren funderat färdigt
har morgonens första tv-program plötsligt startat.
Röst utanför scenen: Nu börjar det!
Men då är figuren så himla trött
så han far hem och somnar.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-27 20:10



Bookmark and Share


  Nanna X
Roligt! Om icke-synkets ironi. Som Becketts slutspel fast med repliker och tv.
2009-08-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP