Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:X (V.V.Nabokov)

~*~

Snurrande runt i den förtorkade prärienatten
Och, utanför syns, färgat ljus i fragment där
Som når hans säng likt mörka händer från det förgångna
Erbjuder skatter; och döden kommer fort om han somnar.
Han kvävs och frambesvärjer på två tungor
Den utvidgande nebulosan i sina lungor.
Ett ryck, en spricka—det är allt man kan förutsäga.
Kanske att man skall finna le grand néant; kanhända
Återigen man färdas i spiral från den lilla knölens öga.
Som du anmärkte sista gången vi åter vägen körde   [620]
Förbi Institutet:  “Jag skulle faktiskt aldrig kunna säga den
Eventuella skillnaden mellan det här stället och Helvetet.”

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 28/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 589 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-28 21:52



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
le grand néant = franska för den store förintaren, hänvisar troligtvis till cancer

Be well,
LPatrikWJ
2009-08-28
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP