Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:XII (V.V.Nabokov)

~*~

Bland våra åhörare fanns en ung präst i sitt kall
Och en gammal Kommunist.  Iph kunde i alla fall
Med kyrkor och med partilinjen tävla.
På senare år så började det dock att dala:
Buddhismen slog rot.  Ett medium smugglade in
Vit fruktgelé och en flytande mandolin. [640]
Broder Karamazov, mumlande sitt befängda
Allt är tillåtet, in till några klasser kröp sen där;
Och för att uppfylla skötets önskan om fisken från vaggan,
Styrdes en Freudiansk skola sakta där mot graven.
Det smaklösa äventyret hjälpte mig ändå på ett sätt.
Jag lärde vad jag skulle ignorera i min undersökning lätt

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 29/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-29 05:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP