Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, vad är det? ....


Vad är konst?

Det kunde ha varit stillsamt och självförtroende som kom först eller säkerhet
Det kunde ha varit en förkärlek till seriositet eller LP musik i ett stilla rum
Det kunde ha varit viljan och behovet av att införskaffa sanna bevis och finna ro
Men det var djävulen jag mötte på vägen och han stal mitt liv.

Det kunde ha varit näsvis opera
Det kunde ha varit ett michelangelo konstverk
Det kunde varit fantastiskt abstrakt
Men det var bara en vanlig jävla naturmålning med en solnedgång på.

Det kunde varit lagom
Det kunde varit lätt
Det kunde varit smörigt
Men det var äckligt.

Det kunde varit stormigt och glädjefyllt och sedan följas utav självförakt i den ringa mån man klarar skapa.
Det kunde varit förståelsen inför att bara beskåda och inte tycka.
Det kunde varit jag som var geniet alla ville åt, det kan det.
men det var och det vore bara skämtsamt vidrigt att sträva efter sådant.




Fri vers av Cizzi
Läst 388 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-29 17:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Opera kan det inte vara. Det är en äcklig och motbjudande verksamhet.
2009-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Cizzi
Cizzi