Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:XIV (V.V.Nabokov)

~*~

“Vad var det som gled nedför taket och dunsade sådär?”
“Det gamle gubben vinter som rumlar om i leran är.”  [660]
“Och vad skall jag nu göra?  Min springare är fast i ett hörn.”
Vem rider så sent i denna natt och i denna vindens tordön?
Det är skriftställarens sorg.  Det är en ursinnigt vild
Marsvind.  Det är fadern tillsammans med barnet sitt.
Sedan så kom minuter, timmar, hela dagar till sist,
Då hon var frånvarande i våra tankar, så kvickt
Livet, björnspinnarlarven löper.
Vi for till Italien.  Sträckte ut oss i solen där
Med andra rosa eller bruna Amerikaner på den
vita badstranden.  Flög sen tillbaks till vår småstad igen. [670]


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 29/08/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-30 01:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP