Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland leder idala längre än dunken

Jag minns hur du kysste honom
innan vi kom fram
till det där med kärleken, Johanna
när din kusin blev myndig i maskinhallen

Det var längesedan jag gick grusvägarna
till stocken-matte
för han har kärleken nu
till elitseriebandy och den där fjäråstjejen
och han kom aldrig när jag blev myndig

Han är den förlorade vännen
och stocken förlorade Håkan till centrum
för några månader sedan
nästan samtidigt som Al fick konkurrens
av de där ungrarna

Men du har lärt mig att Fagervik är vackert
även utan horisonten över kattegatt
för du ger mig en närhet, Johanna
den närhet som havet aldrig ger mig

Alex och jag dricker lättdrucket fulvin
han säger det där om slentriansex och Idala,
Idalas oskrivna regel är en dunk HB
och några lösa fjortisar
med ett undantag för kärleken

Jag minns att jag blundade
första gången jag såg dig, Johanna
för jag kysser mig inte in i dina ögon
utan in i vårat liv




Fri vers av KevinBroberg
Läst 378 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-31 00:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg