Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stad i ljus

Nu prasslar det i träden
från höstens gula blad
neonljusen ses blänka
kring asfaltens estrad

Staden går mot dvala
vid skymningens ljus
en drake far mot skyn
till kvällsvindens sus

Nu vaknar nattens liv
vid tunnelbanans stråk
en ljuskägla på himlen
kan tyda blixtens språk

Mot lyktstolpen står någon
och väntar där på vänner
en klunk ur flaskans djup
vid blodets ådror bränner

En pojke plockar sopor
vid gatljusets sken
han lägger sig att sova
på bänken gjord av sten

I stjärnljusets vimmel
spatserar det en hund
han nosar efter något
på marken i en lund

En kvinnas klackar slår
mot stenlagda gångar
en ensam flickas blick
hennes ögon fångar

I varuhusets fönster
en docka klädd i rött
på gatan ligger någon
som natten gjort trött

När gryningen begynner
då slocknar stadens ljus
en flagga hissas högt
till morgonvindens sus

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 422 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-31 11:26



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra skrivna rader...
2009-08-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO