Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Får skit av mina klasskamrater för att jag är den enda som inte har någonting emot en skrikade neger på cykel och familjen Mohammat på våningen under, fast i ett getto a-lá katrineholm utan lägenhetsnummer och vetskap om rätt trappuppgång i en timmes t


Katrineholm, 2009

I det här turkkvarteret
skriker en negerpojke
han cyklar som om det inte fanns
någonting annat
än hans pedaler

En klasskamrat lyssnar seriöst
på Kal P dal
i en stad utan förhoppningar
och nu kommer regnet snart
säger en himmel av samma kulör
som cykelpojken

I en outforskad del av Katrineholm
mynnar mitt liv ut
på kollegieblockets baksida
utan rätt adress går tiden långsamt,
jävligt långsamt

En väntan på rumskaraterna
som sitter på adressen
till det nya boendet
i Sveriges baksida

Jag vet att Göran Persson
inte är född långt här ifrån,
men det skiter jag i
för kebaben
är inte ens i klass med Als
ekonomi-kebeb

För en stund har jag nyckeln
men inte adressen
för en stund är jag hemlös
i en stad större än Frillesås
men en stad där ingen lever

men här har de fan både pendel
och en relativt rak fotbollsplan
i tidningarna här står det inget
om uppsagda dagmammor
och friskolor som går under

Jag tänker med Håkan att
"skyll dig själv, inget händer här"
tar emot adressen
och mitt första möte
med en möglig kaffekokare




Fri vers av KevinBroberg
Läst 358 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-01 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg