Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N:s hus (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:XVI (V.V.Nabokov)

~*~

Crashaw Klubben hade betalat mig för att diskutera
Varför Poesi Är Meningsfullt för Oss Numera.
Jag gav min predikan, en tråkig sak men kort.
Som jag lämnade i en viss hast, för att gäcka fort
Den så kallade “frågestunden” vid dess slut,
Då en av de gnälliga människor som närvarar resolut
Vid dylika samtal enbart för att säga att de inte instämmer
Stod upp och pekade med sin pipa där emot mig.  [690]
Och då hände det—attacken, och sedan transen,
Eller ett av mina gamla anfall.  Där satt som utav en händelse
En läkare på främre raden.  Vid hans fötter och hans tår
Lätt där jag föll.  Mitt hjärta hade då slutat att slå,


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 02/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-02 06:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP