Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N:s hus (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:XVIII (V.V.Nabokov)

~*~

Mot det svarta mörkret, en vit hög fontän där spelade.
Jag insåg, förstås, att den nog konstruerades
Ej av våra atomer; att sinnet där bakom
Scenen ej var vårat sinne.  I livet, kan vart förstånd  [710]
Hos alla människor snabbt igenkänna
Naturens imitationer, och sedan inför ögonen
Blir det lästa till en fågel, den knöliga kvist
En mätarlarv, och kobrahuvudet, en gigantisk
Hemsk veckad nattfjäril.  Men i fråga om
Min vita fontän och vad den ersatte som
Perceptuellt var någonting, jag kände,
Enbart kunde begripas av den som dväljes


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 02/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-02 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP