Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några rader skrivna till min vän när tron och livsglädjen ersatts av hopplöshet och tvivel. En fantastisk människa som åter funnit livets stig och ömsom vandrar ömsom rusar fram, helatiden närvarande i nuet.


Snälla, stäng inte dörren när du går

Snälla,
stäng inte dörren när du går

Men om rösterna på axlarna talar sig hesa...,
stäng försiktigt,
smyg in i mörkret,
och där
mitt inne i hopplösheten
tar du fram den vackra låga av ljus du har inom dig.

Du är en fantastisk människa,
du är värdefull,
och du behövs.
Det hopp och den livfullhet du inspirerar andra med
bara av att finnas,
genom att vara den du är,
att stå upp för dina idéer och spontana tankar,
beröva oss inte den.

Din hjärna är snabbtänkt
och kan göra kopplingar
andra människor inte ens kan drömma om.
Du skapar tänkvärdhet och reflektion
genom dina kloka ord,
låt oss fortsätta njuta av din person,
glittra min vän.

Dupera de jävlarna!

Jag vet att du besitter en skicklighet
uti fingerspetsarna med att kunna förställa och anpassa dig,
utnyttja din dramatiska ådra.

Ljuset från din låga
kan få mörkret att blekna.
Jag har tänt ett ljus i mitt fönster för dig i natt,
min själ sjunger för dig
och jag hoppas att du vill lägga ditt huvud mot mitt bröst
och bara lyssna.
Att du får grepp om det andetag med friskhet du kippar efter,
att lugnet inom dig åter får gro och spira.
Ödmjukhet och vördnad till dig.

Vad du än gör,
vrid inte om nyckeln till låset...
Att forcera dörren interaktivt
är en utmaning jag inte vet hur jag skall lösa.

/Io




Övriga genrer av Io
Läst 502 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-02 23:53



Bookmark and Share


  Perina
sann vänskap, vackra människa! Du berör mig med dina ord.. han kommer tillbaks..måste nog bara vila först en stund
2009-09-04

  Cosmic Johanna
En fantastisk dikt,

som berör,

jag måste bokmärka den för att återkomma,

läste flera dikter av dig ikväll och

du är en naturbegåvning på stämningar och nerv.

varma applåder!
2009-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Io
Io