ser dig från okhotsk... " />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ser dig från okhotsk...




en gång skrev jag så här


 

 

 

 

 

tonen från magens botten
den otuktade vingens vispar - upp återvändande
slående fåglar när det blir vår här
någonstans ur den resande tungan slickas solkattorna
i spel igen - allesammans

~

en värma ur schakten
från innanmäten och - från vindarna som reser
sydvästen i din nacke och alla
dina oklippta lockar skrattar - ropar kom följ med firnsnön
att forcera jordens rundning

~

från östern mot väst och ändå
vara elva tidszoner från nollnoll - du sprakar och brusar
som en am-våg - en kolsyra
vit som os längs fasaderna - hur röken obunden lösgör sig
i molnens tåg över intet

~

de har vänt alla våra balkonger
bort från utsikten mot bukten - från havsstormarna men
rakt in i nordostens bleka sken
prejas vi upp mot kolyma - här finns bara ett sätt att stava
upprepa - så stavas döden

~

tvåhundratjugo mil följ den
pekande armen till jakutsk - statyerna är välta nu - utbytta
mot kupolerna - här vill jag koka
soppa åt dig på röd fisk och lök - små vassa glas att bränna
läpparna emot - så kysser inget

~

idag är min anfader vägfyllning
ett bärlager mellan prospekten - aldrig tänker perman låta
måla anletsdragen ur våra ansikten
åt systrarna och bröderna räcker inte stjärnorna - mitt frö
dit kan vi inte räkna oss




Fri vers av wayward - taiga
Läst 224 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-09-03 14:23



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Ja som sagt..levande bilder, dramatiska..detta är mycket mer, ett storslaget panorama med själ...TACK!!!!
2009-09-03
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga