Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta hörde jag berättas...

En man berättade i Karlavagnen
att hans föräldrar var statare.

Så skulle vatten dras in på området
där de bodde. Alla var glada. Nu fick de
gå visst 500 meter, om jag minns rätt
för att hämta rent vatten i en brunn.

Det var männens uppdrag för det mesta
att ta hem vatten, på morgonen innan de
gick till sitt dagsverke.

Men nu skulle ju vattenledningar dras och
vatten skulle komma...

Vattenledning lades från källan till ladugården
och till storbondens gård.

Vattenledningen gick förbi starlängan, men
ingen vattenledning drogs in till statarnas
hushåll. De fick fortsätta att gå och hämta
vatten varje dag.

Han, som berättade sa:
-Vi statare behandlades sämre än djuren!

Det var då! Men även idag tycker jag välfärden
sviktar för vissa och för vilka det kan ju alla,
som har gott förstånd gissa...




Fri vers av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-24 07:33



Bookmark and Share


    Maria Malm
Välfärd, den är bara för vissa. Det är skrämmande hur besvärligt en del har. Alla inser inte att man med lätthet kan hamna i dessa svårigheter.
2010-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt