Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:XXIII (V.V.Nabokov)

~*~

Artikeln var av Jim Coates.  Och så till Jim kvickt
jag skrev ögonblickligen.  Hennes adress från honom fick.
Körde västerut trehundra miles för att tala med henne.
Anlände.  Bemöttes med ett lidelsefullt spinnande.  [770]
Såg det blå håret, de fräkniga händerna, den hänryckta
Orkidélika atmosfär—och visste att jag i fällan gått där hade lyckats.
“Vem kunde gå miste om möjligheten att få möta
En poet så framstående?”  Det rart och sött var
Av mig att komma!  Jag försökte så desperat
Att ställa mina frågor.  De sköts åt sidan snart:
“Kanske någon annan gång.”  Journalisten hade
Väl fortfarande hennes klotter.  Jag skulle inte insistera.

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 04/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-04 07:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP