Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:XXIV (V.V.Nabokov)

~*~

Hon försåg mig med fruktkaka, vände på allting
Tills det var en idiotisk normal påhälsning.  [780]
“Jag kan inte tro det,” sade hon, “att det är du!
Jag älskade ditt poem i The Blue Review.
Det där om Mon Blon.  Jag har en niece
Som har bestigit Matterhorn.  Det andra stycket
Kunde jag ej förstå.  Jag menar dess stämning som var hög.
På grund av, naturligtvis, dess ton—Men jag är så trög!”
Det var hon.  Jag kunde ha framhärdat.  Jag kunde där ha
Fått henne att tala mer om denna vita källa
Och fontän som vi bägge hade sett “bortom slöjan”
Men om (trodde jag) jag nämnde denna detaljen  [790]


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 04/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-04 08:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP