Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:XXV (V.V.Nabokov)

~*~

Skulle hon kasta sig över det som ett innerligt
Släktskap, ett sakramentalt band som var heligt,
Mystiskt förenande mig och henne,
Och på ett kick skulle våra själar tvenne
Bliva broder och syster bävande på randen
Till öm incest.  “Nåväl,” sade jag, “Jag tror nog minsann
    Att det börjar bli sent. . . .”
Jag hälsade också på Coates.
Han var rädd att han hade förlagt sina noteringsblock.
Han tog sin artikel från en pärm utav stål:
“Det är riktigt.  Jag har inte ändrat på hennes stilspråk.  [800]
Det finns ett tryckfel—inte för att det gör så mycket i texten:
Berghällar, inte bergskälla.  Den majestätiska touchen.”


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 04/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-04 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP