Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:XXVI (V.V.Nabokov)

~*~

Det Eviga Livet—på ett tryckfel baserat!
Jag satt och grubblade då jag körde hemåt:  förstå vinken snart,
Och sluta att undersöka min egen avgrund?
Men samtidigt gick allt upp för mig att det här var nu
Den verkliga vändpunkten, det kontrapunktiska temat;
Bara detta:  ej text, utan textur; ej heller drömmen var natt
Utan bara villervalla sammanträffanden,
Inte futtigt nonsen, utan ett nät utav sinnen.  [810]
Ja!  Det var nog med att jag i livet kunde finna
Någon sorts länk av förbindelse eller risfågel, något slags inre
Korrelat av mönsterväv inuti denna leken,
Sammanbundet artisteri, och något av samma sak igen


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 04/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639 




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-04 11:31



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Ja änt ja bra å skrive

=)

som att spela cover på Beethoven...

Be well,
LPatrikWJ
2009-09-04

  Yrre VIP
" Ej text, utan textur"
Så rasande vackert och insiktsfullt hörrdu!"
2009-09-04
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP