Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto III:XXVIII (V.V.Nabokov)

~*~

Och där slå en bonde ihjäl; gömma mina nycklar,
Glasögon eller pipa.  Koordinerar dessa myckna
Händelser och ting med avlägsna händelser
Och försvunna saker och ting.  Skapar rökelser
Och altarprydnader av olyckor och möjligheter.
I stormkappan, skred jag in:  Sybil, det är  [830]
Min fasta övertygelse—“Älskling, stäng nu dörren där.
Var det en trevlig resa?”  Utmärkt—men vad mer är
Har jag återvänt övertygad om att jag kan känna
Mig fram till något—till något—“Ja, raring?”  Svagt hopp ännu.


(Slut på Canto 3)


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 04/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-04 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP