Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trodde det var på skoj



jag trodde det var en lek
ett spel
kanske en tävling

vem som hann först

att fusk var tillåtet
så länge målsnöret brast

jag trodde att jag vann
blev diskad
men ändå fick börja om
med äran i behåll

några minuspoäng
för att jag rev några hinder



jag trodde så intensivt
att allt var på låtsas

att om något gick fel
kunde man bara trycka på 'Reset'

börja om från början
med tre extraliv, nånting



jag antog allt för givet

och började jogga
men snubblade
stup i ett

skrapsår
sveda
plåster



jag trodde verkligen
att allt var en lek

men verkligheten hann ikapp mig

fällde krokben
och misshandlade mig
med ett järnrör



jag som trodde så jävla hårt

kunde nästan ha sagt
att jag visste

tills tiden stannade
mitt hjärta

"DU VET INGENTING!!!"

ådrorna fylldes av ett pirrande
som när man just rökt en cigarett
efter ett dygns uppehåll

och tårarna kom



jag trodde



men jag måste

ha trott fel...












Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-10-08 21:49



Bookmark and Share


  malin...
Du är så grym..tack för bra läsning!
2009-10-17

  HQ
En text som träffar och går rakt in.
Insikt, förvirring, ångest.
Starkt!
2009-10-11

  ingen
grymt, grymt, grymt bra!
2009-10-09

  Peter Matsa
så väl fångat ... så bra. applåder!
2009-10-09

  Lotti
asbra i vanlig ordning... jag trodde mä :-)
2009-10-08

  Svartsilver
skitbra rent ut sagt!
2009-10-08

  peter markurth
stark välförmedlad...
2009-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP