Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Haikai. Ordet höst är på danska detsamma som skörd.


En särskild art

Trädgårdsmästaren
rumpan upp och näsan ner
gräver efter höst.




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-09-07 08:48

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    papillon
Kvick, underfundig och välskriven! Även på skånska finns "höst" som skörd, kanske främst i verbform "hösta". När vi spelade den variant av kula som kallades "pyrra", gjorde man en pyramid av fyra kulor, slog sig ned bakom pyramiden med brett utspärrade ben och ropade "Höst! Höst" som ett sätt att besvärja makterna och få många vunna kulor.
2009-09-07

  Bjarne Nordbö
Du är inget mindre än mästerlig i denna grenen.
2009-09-07

  vera gade VIP
jordnötter? ordnötter;-)
2009-09-07

  Carola Zettergren
Alltså den här lilla farbrorn (för det tror jag att han är) har sådana där blåbyxor med hängslen, du vet och så är han lite rund som världens bästa karlsson, med rosor på kinderna. Där står han alltså med sin mulliga rumpa i vädret och gräver efter höst...hösten, skörden den kan vara sagolikt grann.. Jag undrar så vad han så småningom får fram... som en saga i miniformat..vad var det jag sa, tack för denna lilla charmiga!!!!:)
2009-09-07

  Carola Zettergren
Sagolikt snyggt!!!:)
2009-09-07

  Måna N. Berger
Vilket underbart ordbruk!
2009-09-07

  Jaseph
Underbart! Jordkänsla. Höst. Massor med humor.
2009-09-07
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP