Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:I (V.V.Nabokov)

~*~

Nu skall jag spionera på skönheten som ingen har
Spionerat på den tidigare.  Nu skall jag skrika ut klart
Som ingen har utskrikit.  Nu skall jag pröva det som ingen
Har prövat.  Nu skall jag göra vad ingen har gjort innan.
Och då vi talar om denna underbara maskin:
Jag är förbryllad över skillnaden  [840]
Mellan två metoder att komponera:  A, av det slag
Som pågår helt i poetens hjärna var dag,
Ett provande av fungerande ord, medan
han för tredje gången tvålar in sitt ben, och B, sedan
Den andra typen, mycket mer korrekt, när denna
Han sitter i sitt skrivrum skrivande med en penna.

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 08/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-08 07:03



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Dela med sig
av erfarenheter
och uppfinningar
inte dumt alls.
Vilken konst
det kan bli!
2009-09-08
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP