Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:III (V.V.Nabokov)

~*~

Eller vandrande raskt till hörnbutiken
För att införskaffa en allaredan utläst tidning.  [860]
Varför är det så?  Är det, kanske därför att
I pennlöst arbete där ej finns någon pennbalanserad paus alls
Och man måste då använda sig av tre händer samtidigt,
För att kunna utvälja de nödvändiga rimmen riktigt,
Och hålla den färdigställda raden inför ens egna ögon,
Och hålla i minnet likaså alla de föregående försöken?
Eller är processen djupare utan något skrivbord för diktarna
En stöttepelare åt de falska och lyftkran åt de poetetiska?
För återkommer gör dessa mysteriska tillfällen
För trött för att sudda, jag släpper således pennan;  [870]


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 08/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-08 09:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP