Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:IV (V.V.Nabokov)

~*~

Jag spatserar omkring—och vid någon sorts tyst signal där
Det rätta ordets flöjtton placerar sig på min hands sittpinne.
Min bästa tid är om morgonen; min föredragna
Årstid, midsommar.  Jag råkade en gång få höra sakta
Mig själv vakna medan min andra halva
Fortfarande sov i sin säng.  Jag slet fri min ande,
Och kom ikapp mig själv där—uppå gräsmattan
Där klöverblad kupade sig över gryningens topas i daggen,
Och där Shade stod i nattskjortan och en sko.
Och sedan insåg jag att den här halvan likaså  [880]
Sov väldigt djupt; bägge skrattade och jag väcktes
Tryggt i min säng såsom dagen ur sitt äggskal kläcktes,


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 08/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-08 09:55



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Vackert!
Fick bilden av Taubes Rönnerdahl
där han stod på ängen i sin nattskjorta . . .
2009-09-08
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP