Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:V (V.V.Nabokov)

~*~

Och rödhakesångare gick omkring och stannade, och uppå den fuktiga
Juvelprydda grästorven en brun sko låg!  Mitt hemliga avtryck har
Shades prägel, mysteriet det medfödda inom.
Med hägringar, mirakler, midsommarmorgon.
Då min levnadstecknare kan vara alltför stel av sig
Eller veta för lite för att bekräfta att Shade
Rakade sig i badkaret, så här kommer det:
                                           “Han hade satt fast en sorts
Gångjärn-med-skruv tingest, ett järnstöd som  [890]
Gick längs med badkarets kant för att hålla fast
Rakspegeln rakt framför sitt ansikte praktiskt
Och med sin tå som återställde med kranen vattenvärmen, han satt
Likt en kung där, och blödde som Marat.”

Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 09/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-09 06:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP