Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)



Vitnande Eld: Canto IV:VII (V.V.Nabokov)

~*~

Jag har mina tvivel om den enarmade killen
Som med en enda glidande rörelse i reklamfilmen
Klargör en slät väg av hud från örat till hakan sin,
Torkar sedan sitt anlete och prövar smekande sitt skinn.  [910]
Jag tillhör klassen av dubbelhänta petiga.
Som en diskret grekisk sentonåring i trikåer assisterar
En kvinna i en akrobatisk dans en kvällning,
Hjälper min vänstra hand, och håller i. Och växlar sin ställning.
Nu skall jag berätta . . . Bättre än någon tvål eller såpa
Är den känslan för vilken poeterna hoppas
När inspirationen och dess kalla låga,
Den plötsliga bilden, och frasen den omedelbara


Vladimir Nabokov 1962
LPWJ svensk version 09/09/09

Vitnande Eld
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3639




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-09 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP