Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titeln inspirerad av en känd dikt. Men i övrigt ingen liknelse.<br>


Ja visst är det trist


Ja visst är det trist när löven faller
och blottar trädens gråa nakenhet

Löven var ju trädets prakt och prydnad
ifrån sprickningen till höstens glöd

Så visst är det trist när löven faller
Trist för var bar kvist
och för lövet som singlar mot sin död

Men släppa taget, det måste alla göra
och det är svårast innan det är gjort

Det är lättare att klamra sig fast
ty fallet tycks så stort

Men när det väl har landat mjukt
kanske lövet tycker det är ganska skönt

och inser att det behövdes
för att trädet åter skall bli grönt

 




Fri vers av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 536 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-12 18:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket visdom i dessa ord. Det är alltid "lättare att klamra sig fast" vid det gamla, vana, även om förändring är av godo eller till och med nödvändig. Bra skrivet, bra påmint! :)
2009-10-15

  walborg
Så fin dikt om att kunna släppa och lämna och gå vidare för att lämna plats för något nytt - inte så lätt alltid!
2009-10-12

    ej medlem längre
Naturens återvinning är både vacker och vis... men visst är det trist när det sker. Man förstår att "hösten tvekar"
2009-10-12

  Njord
Mycket vacker dikt! Fin rytm och melodi
2009-10-12

    leelee
Det var vackra ord och tillika livsvisdom däri. Mycket fint.
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP